بسمه تعالی سلام؛ جون من نخونده نظر ندین
تو روانشناسی میگن نگاه کردن به عکس و تصویر مناظر زیبای طبیعت و........ مشکل روانی برای انسان ایجاد می کند و دلیل آن را هم اینگونه بیان میکنند که وقتی شما منظره ای را میبینید تمایل به حضور در آنجا پیدا میکنید و حال آنکه حضور در آن مکان برای شما امکان پذیر نیست و این باعث میشود که شما احساس ناکامی و افسردگی کنید.(تحریک بدون ابزار ارضاء آن).
و میگویند : چیزی که مفید است حضور در طبیعت و...است نه فقط دیدن عکس این مناظر .
طبق این اصل یعنی اصل عدم تحریک بدون ارضاء تکنولوژی هم مورد نقد قرار میگیرد مثلا تلویزیون( به عنوان یکی از ابزار تکنولوژی) دائم تبلیغات اجناس لوکس وشیک و ماشین های گران قیمت و....را پخش میکند ودر مخاطبان نیاز کاذب ایجاد میکند به طوری که بعد ازمدتی مخاطبان نیازهای درجه دهم خود را با نیازهای درجه یک خود اشتباه میکنند و مثلا خوردن بستنی وتنقلات از نیازهای اولیه کودک میشود.
اسلام با تحریک کاذب بدون ارضاء کاملا مخالف است وتمام این جوانب خطر آفرین را دراحکامش در نظرگرفته است.(برای آسایش روحی وروانی افراد). حال که دین اسلام با تحریک بدون ارضاء در هر زمینه ای مخالف است در نگاه به نامحرم هم که تحریک بدون ارضاء صورت میگیردپس اسلام آن را حرام کرده است؛ یکی برای آرامش وآسایش روانی فضای جامعه و دیگر برای آسایش وآرامش خود فرد.
در واقع نگاه به نامحرم ودیدن عکسها یا فیلمهای مهیج و تحریک کننده فقط تشنگی جنسی ایجاد میکند و هرچه بیشتر ادامه پیدا کند مانند خوردن آب شور تشنگی انسان را بیشتر میکند تا هنگامی که در اثر تکرار به یک عادت تبدیل میشود وترک آن بسیار مشکل میشود وباز هم باید به این نکته توجه کرد که پس دین اسلام فقط برای آخرت انسان نیست بلکه برای آسایش دنیا وآخرت انسانهاست زندگی خوب در این دنیا وزندگی خوبتر در دنیای دیگر.در فرهنگ ایرانی هم که از فرهنگ اسلامی جدانیست اشاره های فراوانی به این نکته شده است واین شعر معروف نیز دقیقا به همین نکته اشاره دارد که میگوید:
ز دست دیده و دل هر دو فریاد که هر چه دیده بیند دل کند یاد
بسازم خنجری نیشش زفولاد زنم بر دیده تا دل گردد آزاد
درواقع دیدن در انسان تمایل ایجاد میکند و تمایل ، تلاش برای رسیدن و اگر انسان به خواسته اش نرسد دچار افسردگی میشود وچنانچه به خواسته اش برسد ولی خواسته اشتباهی باشد بعد از رسیدن احساس ندامت میکند.
دوستدار شما مهدی